Va tindre lloc el III curs de Iaido (Katana) i Yjodo (basto de 128cm)  a Sevilla, de les escoles tradicionals de Mugai Ryu Iaiheido i Shindo Muso Ryu Jodo, impartits per profesor del Budokan Vilanova del Camí, Pere Soler 4º Dan de Iaido i 3er de Jodo i alumne directe de Kai Kuniyuki hereu oficial de la tradició Mugai ryu i expert en Shindo muso ryu Jodo.

Varen assistir practicants de diferents punts d’Andalusia; Cadiz, Jerez de la Frontera, Malaga, Granada…

El curs de Yjodo (basto de 128cm) va començar amb puntualitat amb un intens treball de les tècniques bàsiques (Kihon), seguidament es va passar a la formes tradicionals (Katas) de l’escola Shindo Muso Ryu Jodo.

Per la tarda amb el treball del Iaido (Katana), Pere Soler va demostrar els seus coneixements de l’escola Mugai ryu amb l’execució de les 5 formes bàsiques (Go ka).

Al Budokan Vilanova del Camí s’ha convertit amb un Dojo (Gimnàs d’arts marcials) de referència per a molts professors i practicants d’arts marcials tradicionals gracies a l’esforç de Pere Soler en transmetre fidelment les ensenyances rebudes per el seu mestre Kai Kuniyuki considerat tresor vivent del Japó.

Per a mes informació www.budokan.es