El passat dissabte 13 de març al pavelló polivalent de Can Papasseït de Vilanova del Camí es va celebrar el Curs nacional amb el mestre Roland Hernaez màxim exponent del Tai Jitsu/ Nihon tai jitsu i amb la presencia de Patrick Malefant president de la Federació mundial de la disciplina marcial.

El curs es va iniciar a les deu del matí amb la presentació del mestre Roland Hernaez a tots el participants, posteriorment en professor Juan Lluch (Tarragona) va dirigir l’escalfament de preparació del cos per la practica del Tai jitsu. El mestre Roland va començar la sessió en els conceptes basic de te-hodoki, alliberament d’agafades als canells, remarcant l’ importància del desplaçament del cos en el moment d’efectuar la tècnica de sortida (tai sabaki). Posteriorment el professor Patrick Malefant va continuar amb la realització del Ichiban no Kata, una aplicació del segon i tercer kata de base. Per acabar la sessió del matí el mestre Roland va continuar amb tècniques de defensa sobre atacs descendents i directes de punys on el Tai jitsu es un mètode ideal de defensa personal .

En la sessió de la tarda el professor Patrick Malefant va continuar amb el treball de kata realitzat al matí, on tot els participants varen gaudir del nivell tècnic del professor. El mestre Roland va acabar la sessió amb un treball de defensa contra patades frontals, circulars y laterals on tots els presents van comprovar l’eficàcia de la finalització amb tècniques d’estrangulació.

Al finalitzar el mestre Roland va destacar l’elevat nivell tècnic dels participants i la gran feina que estan realitzant el mestre Pau Ramon Planellas i el professor Pere Soler en la difusió del Tai jitsu a Catalunya i la resta d’Espanya dintre les federacions autonòmiques de Karate i Federació Española de Karate.
La participació va ser de 87 practicants d’arreu de Catalunya i Espanya, cal remarcar que els alumnes de Girona no varen poder assistir per conseqüència de la nevada de la setmana passada.

Cal destacar la presencia de la regidora de cultura Francina Gabarró i el regidor d’esport Antonio Sanchez, que gracies al seu suport Vilanova del Camí es un referent dintre del Tai jitsu nacional.

Des del Budokan Vilanova del Camí agraïm a tots els participants i col•laboradors el vostre suport en aquest curs nacional de Tai jitsu. El proper acte serà el IV Campionat de Catalunya que es celebrarà el proper diumenge 25 d’abril el poliesportiu de Can Tito de Vilanova del Camí. Per a més informació www.budokan.es