A les 10:00 del matí de dissabte s’iniciava al Pavelló de Can Tito a Vilanova del Camí el VI Campionat d’Espanya de Tai jitsu amb la presentació de les Autonomies de Aragó, Astúries, Cantabrià, Comunitat Valenciana, Castella la Manxa, Andalusià, Galicia, Extremadura , Catalunya.

El Campionat de Tai jitsu consta de tres modalitats, expressió tècnica, Goshin Shobu (defensa personal), Kumite (combat), aquestes dues ultimes reservades exclusivament a categoria sènior.

Els primers en participar van ser les categories benjamí, aleví, infantil, posteriorment les categories cadet i sèniors. La fase classificatòria de la competició d’Expressió Técnica, va transcorre en tres tatamis on es disputaven les tres proves de la modalitat; kata ( forma ), defensa personal i randori ( coreografia d’un combat ).

Tot seguit varen començar les classificatòries de Goshin Shobu (defensa personal), consta de repel•lir 5 atacs: 2 de cop o patada, 2 d’agafades al cos i un amb armes (basto o gabinet).

Per tancar les sessions classificatòries varen començar les Kumite (combat), on la gran afluència de participants i categories varen dilatar la competició fins ven entrat el migdia.

La Selecció Catalana de Tai-jitsu (FCK), formada per els alumnes del Budokan Vilanova del Camí, van classificar-se en totes les finals de la competició d’expressió tècnica, Goshin Shobu i Kumite.

Per accedir a les finals de la tarda es tenien que classificar entre el tres primers de cada categoria, on la selecció catalana van aconseguir classificar 11 parelles de les 14 que competien. A les 18:00 començaven les finals de totes les categories d’expressió tècnica, en un pavelló ple de gom a gom, va ser molt disputada la lluita però finalment es van aconseguir us excel•lents resultat.

Van fer entrega del premis,l’alcalda de Vilanova el sr. Joan Vich, Regidor d’esport Antonio Sanchez, Sots President de la FCK Jose Arturo Ruiz, Dir. Tècnic RFEK Vicente Antequera, President EIAM Josep Aleixandre Caballero, Dir. Tècnic FCK Pau Ramon Planellas.

Catg. Benjamí
Campions d’Espanya – Maria Carmona – Judith Panades
Sots Campions – Amos Collado – Laura Tapiolas
3er class. campions – Jose Orgaz – Guillem Sánchez

Catg Aleví

Campions d’Espanya – Victor Parra- Arnau Gràcia
Sots Campions – Daniel Molero – Carlos Latorre

Catg Infantil
Sots campions – Judit González-Xavi López
3er class. Maiona Rodriguez- Sergui Brugues.

Catg Cadet
Campions d’Espanya David Palomino -Joan López
Sots Campions Adrià Raich – Rubèn Casado.

Catg. Seniors
Sots Campions – Pere Soler – Josep Maria Doroteo

Goshin Shobu -80kg Masculí (defensa personal)

Sots campió – David Albiol
3er class. – Pere Soler

Goshin Shobu -70kg Femení (defensa personal)

Sots campiona – Ester Hidalgo

Kumite -75kg Masculí (combat)

3er class. – Pere Soler
3er class. – David Albiol

Kumite -90kg Masculí (combat)
3er class. – Victor Guardiola

Kumite -55kg Femení (combat)
3er class. – Ester Hidalgo

Un total de 3 campions d’Espanya, 7 Sots campions i 7 tercers classificats la selecció Catalana firma els millors resultats en un campionat d’Espanya i es consolida en la primera potencia en la competició d’expressió tècnica i la segona en numero de pòdiums 17 en total.

La selecció catalana de tai jitsu va millorat els resultats cada any deixant un molt bon sabor de boca a tothom i reconeix el gran treball del seu seleccionador i competidors, obrin una porta pel tai-jitsu a Catalunya demostrant l’alt nivell en la comunitat, els participants van estar acompanyats en tot moment per els pares, familiars, amics i alumnes del Budokan Vilanova del Camí, donant ànims, tot i ser una competició maratoniana, gracies pels vostres ànims!!!!

El Budokan Vilanova amb aquest resultats tanca la millor temporada de competicions demostrant una superioritat en totes les competicions nacional i internacionals. Agraïm al servei d’esport de Vilanova i l’ajuntament la seva col•laboració. I ha tots els comerços per la seva participació