Aquest cap de setmana el Budokan Vilanova del Camí va organitzar a Can Papaseït el primer curs regional de Tai jitsu i Defensa personal de l’any 2010, amb el suport de la Federació Catalana de Karate i la col•laboració de l’ajuntament de Vilanova del Camí.

El curs va ser impartit pels professors: Mestre Pau Ramon Planellas, 6 Dan de Tai jitsu, director de l’escola Federativa de la RFEK (Real Federació Española de Karate); Joan Lluch, 4 Dan de Tai jitsu Professor de l’escola Federativa Nacional; Javier Ramirez, 4 Dan Defensa Personal; i Pere Soler, 4 Dan de Tai jitsu, Director tècnic de la RFEK, organitzador d’aquest curs i responsable del Budokan Vilanova del Camí, únic club de Tai jitsu reconegut i homologat per la Federació Catalana de Karate a la comarca de l’anoia.

La participació va ser molt nombrosa amb un total de 143 participants; 72 sèniors i 71 infantils, tots ells practicants d’arts marcials d’arreu de Catalunya: Barcelona, Tarragona, Esparraguera, Girona, Lloret de Mar, Terrassa, Sabadell, Vilanova i la Geltrú, zona metropolitana de Barcelona… i del Budokan Vilanova del Camí.

Cal destacar la participació del director del departament de tècniques policials de la FCK, el senyor Antoni Flores, així com responsables federatius d’altres departaments.

Un tatami de 300 metres quadrats repartits en quatre àrees de pràctica, dos de sèniors i dos d’infantils, els professors rotaven cada 45 minuts impartint tot el ventall tècnic del Tai jitsu.

El Mestre Pau Ramon Planellas, 6 Dan de Tai jitsu, va realitzar un treball de defenses contra ganivet en els practicants sènior i jocs marcials tradicionals Japonesos en els infantils. Cal remarcar d’aquest mestre les múltiples publicacions, entre les quals hi destaquen els llibres de Punts vitals, Bastó policial i tres volums d’una enciclopèdia sobre les arts marcials japoneses.

El professor Joan Lluch, 4 Dan Tai jitsu, va fer tècniques amb un concepte que està dintre el Tai jitsu; el concepte Aiki, formes que desprès es varen transformar en el Aikido actual.

Javier Ramirez, 4 Dan de Defensa personal, va realitzar tot tipus de defenses sobre agafades del coll i de roba, tenint en compte que l’agressor estiguès en superioritat física.

En Pere Soler, 4 Dan de Tai jitsu, va realitzar un treball de katas de Tai jitsu en els practicants infantil, en els sènior va realitzar un treball molt elaborat en la defensa personal sobre els punts vitals, com poder esquivar, pressionar o colpejar els punts vulnerables i en una sola acció repel•lir l’atac d’una persona físicament més forta.

Tots els participants i acompanyants varen quedar impressionats de l’efectivitat del Tai jitsu dintre la Federació Catalana de karate com a mètode superior de defensa personal.