Aquest cap de setmana passat es va celebrar a Vilanova del Camí el Congrés de la Federació Mundial de Taijitsu 2014 organitzat pel Budokan Vilanova del Camí que, amb aquesta iniciativa iniciava la celebració del seu 10è aniversari com a entitat.

 

Aquest congres és l’acte més important de l’any a nivell de la Federació Mundial de Taiijitsu. Ha comptat amb la participació de membres de 8 països i de totes les comunitats autònomes, reunint experts internacionals de les diverses especialitats. Aquestes trobades permeten l’intercanvi tècnic entre els diferents professors i experts de cada disciplina així com la projecció pública d’aquest esport.

Cal destacar la presència del Mestre Roland Hernaez 10è Dan i cap de l’escola de Tai-jitsu en l’àmbit internacional, així com del president de la Federació Catalana de Karate Josep Bosch i del regidor d’esports de Vilanova del Camí Antonio Sanchez.

El congrés es va celebrar al pavelló de Can Titó de Vilanova del Camí amb un gran èxit de participació, 217 practicants sènior i 36 infantils de diferents nivells arribant a l’aforament màxim de les instal·lacions. Per poder acollir aquest esdeveniment es van instal·lar 1000m2 de tatami on es van poder exhibir les diferents tècniques en tots els nivells i disciplines.

En l’acte de cloenda es va fer entrega del 5è Dan i del títol d’expert internacional als mestres Pere Soler, del Budokan Vilanova del Camí, i Miguel A. Ibañez, del Nihon Kobudo Aragon.

Un esdeveniment d’aquesta dinmensió representa per l’entitat del Budokan un pas més per adquirir la seva maduresa i aprofundir en la seva professionalització a través de les generacions passades i futures. A partir d’aquesta experiencia s’obren nous objectius i reptes pels practicants del Taijitsu.

Agraïm als patrocinadors Supermas, Wittmann, Fuji mae el seu suport en aquest esdeveniment.